1. insekter

    insekter, Hexapoda, överklass i stammen leddjur.

  2. insekticider

    insekticider, insektsdödande kemiska ämnen, medel för bekämpning av insekter.
  3. insektsätande växter

    insektsätande växter, insektivorer, köttätande växter, gemensam benämning på de ca 500 arter fröväxter ur flera familjer jorden runt vilka får ett tillskott av kväve och fosfor genom att fånga insekter och andra smådjur och enzymatiskt eller med hjälp av bakterier upplösa djurkropparna.
  4. inse

    in`se verb insåg ~tt, pres. ~r ORDLED: in--ser SUBST.: insikt
    Svensk ordbok
  5. inselberg

    inselberg (ty., ’öberg’, ’ensamstående berg’), isolerat berg på slättytor, vanligast förekommande inom de torra till halvtorra tropikerna.

  6. insemination

    insemination, metod att på annat sätt än genom samlag eller parning införa spermier i slidan eller livmodern för att åstadkomma befruktning.

  7. insertion

    insertion, inom genetiken term för kromosomrubbning som innebär att ett kromosomsegment flyttas från sin normala position och skjuts in på felaktig plats i samma eller i en annan kromosom.
  8. insektsätare

    insektsätare, Insectivora, ordning däggdjur med sex familjer och totalt ca 390 arter.
  9. insegel

    insegel (fornsv. insighel ( insighle), av insighla, av medeltidslat. insigillo ’försegla’, av in- och sigill), ett ålderdomligt uttryck (t.ex. förekommande i Bibeln) för ett si­gill­tryck, som har till uppgift att hålla ett dokument obrutet respektive att stadfästa en officiell handling.
  10. Galileo Galilei

    Galilei, Galileo, född 15 februari 1564, död 8 januari 1642, italiensk naturforskare, son till Vincenzo Galilei.