1. lexikon

    lexikon, ordnad förteckning över en väsentlig del av ett språks ord med uppgifter av någon av de typer som anges i det följande.
  2. Bra Böckers Lexikon

    Bra Böckers Lexikon, ett populärvetenskapligt uppslagsverk i 25 volymer, utgivet av Bokförlaget Bra Böcker AB i Höganäs.
  3. Svenskt biografiskt lexikon

    Svenskt biografiskt lexikon, SBL, biografiskt uppslagsverk över bemärkta personer och kända släkter som verkat i Sverige från äldsta historisk tid till nutid.

  4. mentalt lexikon

    mentalt lexikon, term i nyare lingvistik för språkbrukarens i hjärnan lagrade ordförråd (lexikon) i dess samspel med språkbrukarens mentalt tillgängliga grammatiska regler.
  5. lexikon

    lex´ikon subst. ~et, plur. ~ äv. lexika, best. plur. ~en ORDLED: lex-ik-on-et
    Svensk ordbok
  6. Lexikon für Theologie und Kirche

    Lexikon für Theologie und Kirche, romersk-katolskt uppslagsverk, grundat av Michael Buchberger ( död 1961) och utgivet på Herder Verlag i Freiburg im Breisgau (Tyskland) 1930–38.
  7. Meyers Lexikon

    Meyers Lexikon, tysk encyklopedi, se Joseph Meyer.
  8. Bonniers Lexikon

    Bonniers Lexikon utkom i 15 band 1961–67 och innehöll ca 110 000 uppslagsord med som regel korta texter och 13 000 bilder.
  9. Kulturhistoriskt lexikon för nordisk medeltid

    Kulturhistoriskt lexikon för nordisk medeltid från vikingatid till reformationstid , vetenskapligt uppslagsverk för de fem nordiska ländernas medeltida kultur- och socialhistoria (1–22, 1956–78).
  10. ordbok

    ordbok, liksom lexikon en ordnad förteckning över en väsentlig del av ett språks ord med uppgifter av någon av de typer som anges i det följande.