1. stekarhus

    stekarhus, medeltida benämning på ett utrymme, ev. ett särskilt hus, för stekning och annan matlagning samt bryggning.
  2. steka

    ste`ka verb stekte stekt, pres. steker ORDLED: stek-er SUBST.: stekande, stekning
    Svensk ordbok
  3. stek

    stek, benämning på vissa knutar (se knut).
  4. spansk mat

    spansk mat är mat som man lagar enligt traditioner från Spanien.
  5. samisk mat

    samisk mat, det av äldre, traditionellt samiska näringsformer präglade kosthållet i Sápmi.

  6. kinesisk mat

    kinesisk mat, mat lagad i enlighet med kinesisk tradition.

  7. köttbullar

    köttbullar, maträtt av köttfärs.

  8. fasan

    fasan, ringfasan, jaktfasan, Phasianus colchicus, art i fågelfamiljen fasanfåglar.

  9. sill

    sill är samma fisk som strömming.
  10. sautera

    sautera, hastigt steka ett livsmedel, till exempel tärnad potatis, över stark värme i stekpanna, samtidigt som man skakar pannan så att det man steker roterar eller ”hoppar”.