1. genomslagskraft

    ge`nomslagskraft subst. ~en ORDLED: gen-om-slags--kraft-en
    Svensk ordbok
  2. nationalism

    nationalism, tankesystem som utgår från att det finns en speciell grupp, nationen, med vissa karakteristika, att de med nationen förknippade värdena och intressena är viktigare än andra kollektiva värden och intressen och att förverkligandet av nationens intressen förutsätter största möjliga politiska oberoende.
  3. vetenskap

    vetenskap, organiserad kunskap; som verksamhet ett systematiskt och metodiskt inhämtande av kunskap inom ett visst område.

  4. arabiska våren

    arabiska våren, sammanfattande benämning på de nationella uppror som inleddes i flera länder i Nordafrika och Mellanöstern under 2011.

  5. kausalitet

    kausalitet, orsakssamband.
  6. George Orwell

    Orwell, George, pseudonym för Eric Blair, 1903–50, brittisk författare.

  7. funktionalism

    funktionalism, en inriktning inom framför allt brittisk socialantropologi, europeisk etnologi och amerikansk sociologi som lägger tonvikten på analysen av de sociokulturella fenomenens funktion.
  8. Milton Friedman

    Friedman, Milton, född 31 juli 1912, död 16 november 2006, amerikansk nationalekonom och statistiker, professor vid universitetet i Chicago 1948–77, erhöll Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne 1976.
  9. folklore

    folklore, en term som 1846 myntades av den brittiske fornforskaren W.J. Thoms ( 1803–85), närmast som en bekvämare synonym till den äldre benämningen popular antiquities på främst den traditionella allmogekulturens yttringar och produkter.
  10. Huntingtons sjukdom

    Huntingtons sjukdom, Huntingtons korea, ärftlig, degenerativ hjärnsjukdom.