1. varaktig

    va`raktig adj. ~t ORDLED: var-akt-ig
    Svensk ordbok
  2. klimatförändring

    klimatförändring, tydlig och varaktig förändring i klimatsystemet som manifesteras i egenskaper som medeltemperatur, nederbördsfördelning och havsnivåer.

  3. immigration

    immigration, varaktig invandring till ett land från ett annat, motsatsen är utvandring (emigration).
  4. Palmemordet

    Palmemordet, benämning på mordet på statsminister Olof Palme, vilken strax före midnatt 28 februari 1986 sköts till döds på Sveavägen i Stockholm.

  5. naturligt urval

    naturligt urval, naturlig selektion, biologisk process där omvärldsfaktorer påverkar genetiskt olika individer i en population så att somliga kommer att ge ett större bidrag än andra till kommande generation.

  6. gängbrottslighet

    gängbrottslighet, gängkriminalitet, brott som begås inom ramen för ett gruppsammanhang som har viss varaktighet och där brottsligheten spelar en inte obetydlig roll för gruppens identitet.

  7. varg

    varg, äldre ulv, Canis lupus, art i familjen hunddjur.

  8. Mohandas Karamchand Gandhi

    Gandhi, Mohandas Karamchand, född 2 oktober 1869, död 30 januari 1948, indisk politiker och andlig ledare, ofta kallad ”mahatma” (stor ande).

  9. konkurrens

    konkurrens, i ekologin en relation mellan två individer, populationer eller arter där den ena parten förbrukar eller lägger beslag på en resurs som därmed inte blir tillgänglig för den andra.
  10. komet

    komet, liten isrik kropp i omloppsbana kring solen, vanligen hemmahörande i Oorts kometmoln.