fbpx

Haja

Ett sprillans nytt uppslagsverk med massor av lättlästa faktatexter för de yngsta barnen.
Just nu endast 59 kr/månad.

  • Skapad av experter.
  • Framtagen med elever och lärare.
  • Flera vägar till fakta.

Lätt att läsa – lätt att lära

Kunskap för de yngsta upptäckarna

Med Haja får du inspirerande lättlästa texter att lita på. Filmer och härliga bilder kittlar nyfikenheten och ditt barn får lästräning och faktakunskap samtidigt, oavsett läsnivå.

Sök på valfritt ord eller dyk in i en av samlingarna där du hittar en massa rolig fakta inom ett ämne. Vilken samling tror du lockar ditt barn mest – rymden, husdjur eller sagoväsen? Låt upptäcktsresan börja!

Kalaserbjudande för hela familjen

Få klokare skärmtid och lär er en massa nytt tillsammans för endast 59 kr/månad (ord. pris 119 kr/månad). Med koden HAJA24 får du 50 % rabatt på NE Familj i tre månader. Avsluta när du vill.

  • Säker skärmtid
  • Lättlästa texter och faktagranskat innehåll
  • Lästräning och kunskap samtidigt
  • Rikt bildmaterial, faktafilmer och ljudillustrationer
  • Tillgång till Nationalencyklopedin, Ordböcker, Korsordshjälpen och mycket mer.

Inspirerande temasamlingar

I Haja kan eleverna söka på ett ord eller enkelt klicka sig till temasamlingar såsom Länder, Kända personer, Farliga djur, Godsaker och mycket mycket mer. Bilder och filmer gör innehållet mer tillgängligt oavsett vilken läsnivå eleven befinner sig på.

Framtaget tillsammans med elever

Utseende och funktioner har utvecklats i samarbete med lågstadieelever och deras lärare. Urvalet av faktatexter är baserat på elevers intresse samt skolans behov och kursplanernas innehåll för årskurs 1–3.

Skapad av experter

Texterna i Haja är skapade av lättlästexperter, ämnesexperter, barnboksförfattare och läromedelsförfattare.

Möt några av skaparna bakom Haja

Bakom Haja står ämnesexperter, barnboksförfattare, pedagoger, utvecklare och UX-designers. Här träffar du några av dem och får titta in bakom kulisserna.

Ulla Boman – lättläst-expert och begriplighetskonsult

Ulla Boman har arbetat med faktatexterna i Haja för att garantera att de är lättlästa på riktigt. Hur hon arbetade med att göra lättlästa versioner i NE:s läromedel kan du läsa här.

Läs mer
Låtta på NE

Låtta Skogh – kan konsten att vara koncis

Låtta Skogh är biolog, NE-redaktör, läromedelsförfattare och ser till att faktan i Haja är korrekt. Hon menar att det går att skriva texter som är kul att läsa utan att göra avkall på kvaliteten.

Läs mer
Martin på NE – ett ess på UX

Martin Lindeborg – ett ess på användarupplevelse

För Martin Lindeborg har det varit spännande att få testa designen av Haja och få feedback från elever och lärare. Med deras hjälp har Haja blivit lättare att använda. Design ska ge elever möjlighet att lära sig på bästa sätt.

Läs mer

Obegränsat med kunskap

Skaffa inspirerande, faktaspäckade och pålitliga kunskapstjänster från 59 kr/månad. Du är igång på ett par minuter och får tillgång direkt. Avsluta när du vill.