griskött
griskött, fläskkött, svinkött, de delar av svinkroppen som innehåller högst 50 procent fett; övrigt kött kallas fläsk
(17 av 117 ord)
Vill du få tillgång till hela artikeln?
Styckningsdetaljer
Styckningen utförs efter marknadens behov av matlagningskött. Detaljhandeln köper styckningsdetaljer och finstyckar, till exempel kotlettraden till fläskkotletter. Charkfabrikerna köper både styckningsdetaljer och köttsorteringar som förädlas till charkuterivaror.
Bog passar bra till att tärna eller strimla till långkok.
Filé är något av
(41 av 281 ord)Historik
Människan har under lång tid ätit griskött. De äldsta säkra fynden av tamgrisar är cirka 9 000 år
(18 av 118 ord)Medverkande
Källangivelse
Nationalencyklopedin,
griskött.
http://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/lång/griskött