Uppslagsverket

Uppslagsverket
Logga in

smørrebrød

smørrebrød [danskt uttal smœʹɔbrø:ð] (danska), en med smör eller stekflott bestruken skiva mörkt rågbröd eller franskbröd, på vilken lagts rikligt med pålägg av varierande slag.

I Danmark ingår enklare smørrebrød ofta i den s.k. madpakke som man tar med hemifrån till arbetet eller utflykten, men smørrebrød serveras framför allt som en lättare måltid i ett otal fantasirika varianter på danska restauranger och värdshus. Några klassiker är Dyrelægens natmad (’Veterinärens nattsmörgås’) med kombinationen stekflott på

Källangivelse

Vill du komma åt hela artikeln?
  • Objektiv och pålitlig kunskap.

  • Prova det, du kommer att gilla det!

  • Marknadsledare i Sverige.

eller
Är du en lärare? Starta din kostnadsfria provperiod härifrån.