kokkonst

kokkonst, tekniken och konsten att tillreda föda.

Kokkonsten kan studeras från åtskilliga aspekter: historiska, sociala, ekonomiska, miljömässiga, fysiologiska, tekniska osv. Till den tekniska sidan hör bl.a. tillgången till eld men också hjälpmedel som eldfasta kokkärl och ugnar för bakning. Kokning och stekning av vegetabiliska och animaliska råvaror gör dem mer lättsmälta, smakrika och närande. Fram till mitten

Kokkonsten i Europa

Antiken

Medeltiden

Nya tiden

Sverige

Utomeuropeisk kokkonst

Kina

Japan

Indien

Sydöstasien

Arabisk matlagning

Turkiskt kök

Latinamerikansk kokkonst

Angloamerikanskt kök

Litteraturanvisning

Medverkande

Jan-Öjvind Swahn

Källangivelse

Vill du komma åt hela artikeln?
  • Objektiv och pålitlig kunskap.

  • Prova det, du kommer att gilla det!

  • Marknadsledare i Sverige.